Handtherapie

Handtherapie

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, te sporten en onze hobby’s uit te voeren.  Maar in feite gebruiken we de gehele dag door onze handen vanaf het moment dat we de wekker uitzetten tot het tandenpoetsen aan het eind van de dag. Daarbij komt dat onze handen enorme krachten kunnen opvangen en weerstaan, maar ook zeer precies en gecontroleerd kunnen bewegen afhankelijk wat we van ze vragen. Een complexe samenwerking van 29 botstukken en 36 spieren maakt het mogelijk dat we met de pols en hand de meest uiteenlopende bewegingen kunnen uitvoeren.

Een verstoring aan dit complexe geheel vraagt en verdient dan ook een gespecialiseerde aanpak zoals handtherapie. Omdat de hand een van de meest ingewikkelde onderdelen van de menselijke anatomie is, verdient de hand meer gespecialiseerde zorg. Klachten aan uw hand of pols zijn vaak niet alleen erg pijnlijk, maar kunnen ook uw dagelijkse leven behoorlijk belemmeren.

Handtherapeuten zijn op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. De handtherapie bij Fysiopraktijk Lichtenvoorde kan bestaan uit het geven van instructies en adviezen en/of oefentherapie om de beweeglijkheid, kracht en coördinatie te verbeteren. Maar de handtherapeut kan ook een spalk of brace op maat maken.

Voor diverse uiteenlopende klachten kunt u naar de handtherapeut zoals pijn in uw vingers, duim of pols. Tevens kunt u tintelingen in uw vingers of duim hebben door een beknelde zenuw. Ook na trauma’s als een vinger uit de kom, een vinger- of een polsbreuk of een peesletsel kunt u naar de handtherapeut.

Het is ook mogelijk dat de specialist u doorverwijst naar de handtherapeut, nadat u een operatie aan uw hand hebt gehad. Een handtherapeut begeleidt u dan na de operatie om de hand weer goed te laten functioneren, zodat u deze weer kan inschakelen tijdens activiteiten in het dagelijks leven.

Wilt u een afspraak maken? Bert is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0544 22 88 99

info@fysiopraktijklichtenvoorde.nl


Stuur een e-mailof bel 0544 22 88 99